Beste klant,
Bloom is vanaf heden distributeur voor The Herborist.
Als particulier en therapeut kan u afhalen bij Bloom, Gentseweg 160, 8792 Waregem (BE)
Wij leveren in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Overige landen? Contacteer ons.

Wat als een product ethanol bevat?

De meest krachtige formules die er bestaan voor fytotherapie zijn tincturen. Dit zijn geconcentreerde hydroalcoholische plantenextracten en bevatten dan ook krachtige actieve bestanddelen.  Bij de bereiding van tincturen maakt men gebruik van alcohol, nl. ethanol, om extracten te maken. Afhankelijk van de soort plant en de werkzame stoffen wordt het alcoholpercentage bepaald.

Door dit weken lange proces van extractie ontstaan unieke en krachtige combinaties, dient de ethanol als bewaarmiddel en is totaal ongevaarlijk. Het eindproduct van elke tinctuur bevat dus deels ook water en glycerine, een plantaardig bewaarmiddel. Adhv dit proces wordt het alcoholpercentage bepaald. Deze inhoudsstof geeft geen negatieve bijwerkingen zoals we deze in het algemeen kennen bij andere alcoholhoudende product. Maar het is wettelijk verplicht dit percentage met u als consument te delen.

Voor onze tincturen raden we steeds de dosering (druppels) te verdunnen in een groot glas (150ml) mineraalwater (geen kraantjeswater!). Op deze manier verdunt u de tinctuur zodanig dat het ethanolpercentage zo goed als verwaarloosbaar is.