Waarom worden er E-nummers in onze natuurlijke producten gebruikt?

E­-nummers zijn additieven of beter gezegd hulpstoffen die toegevoegd worden om de bewaartijd te garanderen en moeten volgens het voedselagentschap gekoppeld worden aan een E­-nummer.

Dit wil niet zeggen dat alle E-­nummers van synthetische oorsprong zijn. Ze worden opgedeeld in categorienamen zoals: bewaarmiddelen, kleurstoffen, zoetstoffen, emulgatoren, antioxidanten, enz. Of ze nu natuurlijk of onnatuurlijk zijn, daar wordt in deze onderverdeling geen onderscheid gemaakt.

Al onze capsules bestaan enkel en alleen uit vegetarisch materiaal. Deze vegetarische capsules bestaan vnl. uit HPMC (hydroxypropyl methylcellulose) of E464, een polymeer van het natuurlijke cellulose. Dit als alternatief voor gelatine capsules uit oorsprong van varkens en/of runderen. Verder worden er de hulpstoffen Siliciumdioxide(E551), Microkristallijne cellulose (E460) en Magnesium stearaat gebruikt. E572 of magnesiumzout bijvoorbeeld is van plantaardige vetzuren die ook voorkomen in ons dagelijks dieet. Enkele voorbeelden: lijnzaadolie, zonnebloemolie of maïsolie.