Beste klant,
Bloom is vanaf heden distributeur voor The Herborist.
Als particulier en therapeut kan u afhalen bij Bloom, Gentseweg 160, 8792 Waregem (BE)
Wij leveren in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Overige landen? Contacteer ons.

Terug naar school!

Je kind op een gezonde manier ondersteunen gedurende het gehele schooljaar. Hoe doe je dat?
USP
Easy Peasy recepten
Wetenschappelijke wist-je-datjes
Tips voor gezonde drukte
Paragraphs

Terug naar school!

Geef kinderen elke dag de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben tijdens hun groeifase.

De kindjes vroeg uit de veren krijgen, creatief zijn om een lekker ontbijt klaar te toveren, boekentasje klaarmaken, zorgen dat ze een gezonde lunchbox mee krijgen, op tijd naar school vertrekken,…
Als ouder is het niet eenvoudig om altijd even creatief te zijn en je kind een gezond ontbijt en snack mee te geven waarin alle essentiële mineralen en vitaminen in zitten die ze nodig hebben om zich te kunnen focussen tijdens de lessen, te studeren en nog voldoende energie te hebben om te spelen of te sporten in hun vrije tijd.
Hieronder kan je enkele creatieve tips terugvinden waardoor die dagelijkse rush en stress rond “wat gaan we vandaag eten?!” niet meer nodig is.

Inspiratie nodig over gezonde voeding? Het vraagt vaak tijd om op zoek te gaan naar originele, gezonde en lekkere gerechten wanneer je het razend druk hebt en je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Ben je opzoek naar haalbare recepten met pure, verse ingrediënten en veel groenten? Een originele lunchbox, met applaus van de kids? Dan zijn de boeken van Easy Peasy een aanrader! We staan volledig achter de filosofie van deze twee dames, Clair en Vera. Ze zijn beide mama en willen elke ouder adhv hun recepten jou inspireren om je kind van bij het begin een goede basis over gezonde voeding mee te geven: minder (geraffineerde) koolhydraten, veel meer groenten en alleen gezonde vetten. Daarbij vindt je heel wat deskundig advies en tips over voeding voor zwangere vrouwen, pasgeboren baby'tjes en kersverse mama's. Zelfs een heleboel veelgestelde vragen zoals: "Vanaf wanneer mag ik mijn baby vaste voeding geven?" staan allemaal in hun boeken neergeschreven!

Wat als je op een druk moment toch geen inspiratie hebt? Zoveel goeie recepten al gevonden en gemaakt, maar toch zijn het altijd dezelfde recepten, ingrediënten of is er geen enkele goeie die je te binnen schiet… Pfff, lastig moment, niet?
Hou vanaf nu een favoriete receptenboekje bij of voor de smartphone-mensen onder ons gebruik Pepperplate. Het is een app waar je zelf recepten aan kan toevoegen, maar ook recepten kan zoeken. Je kunt recepten van je favoriete websites opslaan, je weekmenu plannen, boodschappenlijstjes maken. Met deze app heb je altijd je hele receptenboekje bij je.
Maak dus een weekplanning! Dat is dé meest bruikbare tip die we je kunnen geven. Het is vaak lastig om consequent deze wekelijkse menuplanning en boodschappenlijstje te maken. Maar eens ze gemaakt is, keert de rust in je hoofd terug. Neem daarom, op een vaste dag in de week, even de tijd om deze te maken.

Heb ’s ochtends toch te weinig tijd om snel, snel een ontbijt klaar te maken?
Maak de dag/avond ervoor quinoabroodje, wortelcake of 's ochtens een groene smoothie ! Snel, makkelijk en gezond. Alleszinds als je vaak afwisselende grondstoffen gebruikt. Gebruik vnl groene bladgroenten (spinazie, boerenkool, waterkers, enz.) en maar één (stuk) fruitsoort. Verschillende fruitsoorten in één smoothie zal het té suikerrijk maken en dat is ook weer niet de bedoeling. Energie om te focussen haal je best niet alleen uit natuurlijke suikers, maar ook uit goede vetten. Gebruik daarom als vloeistof een bio kokosmelk en leng wat aan met (mineraal!)water mocht de smoothie te dik worden.

Bijen

Wist je dat ...

Koninginnebrij een multivitamine complex is die de bouwstenen bevat om kinderen volledig te ondersteunen in hun groeifase, school- en sportprestaties?

Makkelijk is dat koninginnebrij niet zò fel van smaakt is en dat je deze dan ook kan verwerken met een beetje honing in een gezonde smoothie.
Deze geconcentreerde bijenstof combineren met een natuurlijke vorm van vitamine C zorgt ervoor dat ze alle essentiële mineralen en vitaminen elke dag binnen hebben.
Acerola is een rode bes die barst van natuurlijke vitamine C en dus samen met koninginnebrij hun immuunsysteem zal boost!